Omgeving

Ervaar de veelzijdigheid rondom Wemeldinge!

De historische dorpsstraat

De dorpsstraat is een lange straat, centraal gelegen in het dorp. In de dorpsstraat vindt u verschillende historische gebouwen, zoals het oude gemeentehuis, de school en de bank. Veel van de woningen in de dorpsstraat zijn in de loop der jaren gerestaureerd. Omdat de straat ooit gebouwd werd op een kreekrug, is de straat hoger gelegen dan de rest van het dorp. Wanneer men tussen de gebouwen door kijkt, is het hoogteverschil duidelijk zichtbaar. 

De korenmolens

De camping heet niet voor niks 'molenzicht'. Wemeldinge staat namelijk bekend om de twee korenmolens, genaamd 'De Hoop' en 'Aeolus'. Korenmolen De Hoop werd gebouwd in 1866 en bleef in bedrijf tot 1968. De Aeolus is een koren- en pelmolen, gebouwd in 1869. Tot 1968 maalde de molen op basis van windkracht, vandaar de vernoeming naar de Griekse god van de wind, Aeolus. De molens zijn nog regelmatig in bedrijf en vaak op de zaterdagen geopend voor bezichtiging tussen 13.00u en 16.00u. 

Nationaal Park Oosterschelde

Maar liefs 370 km2 aan water vindt u in Nationaal Park Oosterschelde, het grootste Nationaal Park in Nederland. Natuurliefhebbers kunnen hun ogen uitkijken in een omgeving waar de natuur hoogtij viert. Zowel onder als boven water leven duizenden planten en dieren. Naast de mooie natuur, biedt het park ook uitstekende watersport mogelijkheden en ook duikers komen overal vandaan om de onderwaterwereld te ontdekken op de vijf sterren duikhotspot in het nationaal park. Wanneer je op vakantie bent in de omgeving van Wemeldinge, is een bezoek aan het Nationaal Park een absolute must! 

Fietsen en wandelen

In een groene omgeving, vol mooie natuur, mogen goede fiets- en wandelroutes niet ontbreken! Middels het fietsknooppuntensysteem FIKS, kunt u gebruik maken van prachtige routes, zowel op de fiets als te voet. De routes lopen onder andere langs theetuinen, musea, boomgaarden en culturele bezienswaardigheden, zoals de oesterputten van Yerseke. De routes zijn ook online te downloaden!

Pontje Yerseke - Gorishoek - Wemeldinge

In het hoogseizoen vaart de veerpont tussen Yerseke, Gorishoek en Wemeldinge. Ideaal als u tijdens uw fietstocht niet om het water heen wilt fietsen, maar er simpelweg overheen wilt om aan de overkant uw fietstocht te vervolgen. Het pontje brengt u met fiets en al naar de overkant. In juli en augustus vertrekt het pontje op dinsdagen en vrijdagen. 

Vind ons ook op